Máslové trubičky s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 173.4 mg
  • Draslík 56.3 mg
  • Vláknina 3937.5 mg
  • Vitamín A 3937.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dvojí těsto. Na máslové zpracujeme mouku s máslem na bochánek a necháme ho na chladném místě ztuhnout. Na moučné těsto smícháme mouku, žloutky, víno, sůl a vodu a propracujeme. Vyválíme je, zabalíme do něj máslový bochánek a překládáme třikrát vždy po 30 minutách.

  • 2

    Po čtvrté rozválíme těsto na tenký plát, nakrájíme na pruhy široké cca 3 cm, ty natočíme na plechové trubičky, potřeme žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Sejmeme z formiček, necháme vychladnout, naplníme krémem a posypeme cukrem.

  • 3

    Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po kapkách hustý, s vodou svařený horký cukr a přidáme moučkový cukr. Vložíme do kornoutu s trubičkou a plníme.

Komentáře k receptu