Kuře na provensálský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 903.1 mg
 - Vláknina 2585 mg
 - Vitamín A 2585 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, naporcujeme na 6 porcí, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej v pekáčku, kuře do něj vložíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, cherry rajčata, olivy, posypeme 1 lžící nasekané pažitky, podlijeme červeným vínem a dáme do trouby péct asi na 30 minut. Dozlatova upečené kuře vyndáme a podáváme.