Jehněčí ragú na rýži basmati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 400 g Jehněčí plec
  • 100 g Omáčka Kari
  • 200 g Cizrna konzervovaná
  • 250 g Rýže Basmati
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Meruňky
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Feferony
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 846.9 mg
  • Vláknina 14169 mg
  • Vitamín A 14169 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.

  • 3

    Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.

  • 4

    Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu