Vepřové plátky s vaječnými závitky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Vepřová kýta
 - 300 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř červený celý
 - 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 221.6 mg
 - Draslík 916.2 mg
 - Vláknina 7237 mg
 - Vitamín A 7237 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.
 - 
                                2
Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.
 - 
                                4
Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.