Zeleninové rizoto s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 150 g Hrášek mražený
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Majoránka
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 34.6 mg
  • Draslík 1631.4 mg
  • Vláknina 34737.2 mg
  • Vitamín A 34737.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, aby se voda vstřebala.

  • 2

    Oloupanou, nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, vsypeme hrášek a opékáme 5 minut. Přilijeme vývar a vše dusíme ještě 5 minut.

  • 3

    Potom vmícháme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, rýži a snítky majoránky a tymiánu.

  • 4

    Pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu