Švestkové semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 825 g Kompot švestkový
  • 220 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 506.6 mg
  • Draslík 267.6 mg
  • Vláknina 3712.5 mg
  • Vitamín A 3712.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu.

  • 3

    Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.

  • 4

    Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami.

Komentáře k receptu