Kuličky do polévky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 g Sůl
  • 2.92 g Sádlo škvařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 360 mg
  • Vitamín A 360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu svaříme osolenou vodu s máslem a odstavíme. Vsypeme mouku a dokonale rozmícháme. Kastrol znovu dáme na mírný oheň a těsto důkladně třeme, dokud se nepřestane lepit na stěny. Těsto vyklopíme do mísy a necháme polovychladnout. Do teplého těsta vmícháme vejce a 20 minut důkladně hněteme vařečkou. Necháme chvíli odpočinout a mezitím si rozpálíme troubu a pomažeme plech sádlem. Z těsta vytvoříme dlouhý váleček o průměru asi 1 cm, odkrajujeme malé kousky, které pomoučněnými prsty tvarujeme do kuliček. Rozložíme na pomazaný plech a pečeme dorůžova. Použijeme do polévek, zbylé můžeme pár dní uschovat v lednici na další použití.

Komentáře k receptu