Kuřecí řízky s hlívou ústřičnou a ostravskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 200 g Klobása ostravská
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 813.8 mg
  • Vláknina 3733.1 mg
  • Vitamín A 3733.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky. Hlívu, cibuli a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, poté přidáme maso, klobásu a hlívu. Zamícháme a chvíli smažíme. Směs osolíme, opepříme, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu