Rýžový trhanec se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže loupaná
  • 30 g Cukr krupice
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 67.9 mg
  • Vláknina 2306.8 mg
  • Vitamín A 2306.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1169.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.

  • 2

    Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.

  • 4

    Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Komentáře k receptu