Domácí koblihy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Marmeláda jahodová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Droždí
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 87.51 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 391.2 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 6734.7 mg
  • Vitamín A 6734.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.

  • 2

    V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.

  • 4

    Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.

  • 5

    V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře k receptu