Ořechový nákyp s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Ořechy lískové pražené
  • 30 g Strouhanka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 0.25 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 697.5 mg
  • Draslík 392.4 mg
  • Vláknina 7030.8 mg
  • Vitamín A 7030.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nastrouháme a rozdělíme na dva díly. V míse dohusta utřeme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a jednu část ořechů. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, zbytek ořechů a mouku a zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-45 minut. Hotový nákyp nakrájíme na řezy, přelijeme krémem a podáváme.

  • 3

    Na krém šleháme ve vodní lázni smetanu se žloutky, cukrem, moukou a vanilkou do zhoustnutí. Přimícháme máslo, zrnko soli a nastrouhané ořechy.

Komentáře k receptu