Bramborová pizza se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 750 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 300 g Mozzarella
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 10 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2958 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 1222.5 mg
  • Vláknina 10276.5 mg
  • Vitamín A 10276.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.

  • 2

    Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.

  • 3

    Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.

  • 4

    Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.

  • 5

    Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.

Komentáře k receptu