Bramborová pizza se sardelemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2958 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 1222.5 mg
- Vláknina 10276.5 mg
- Vitamín A 10276.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje. 
- 
                                2Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme. 
- 
                                3Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje. 
- 
                                4Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme. 
- 
                                5Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        