Pomerančové kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 991 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 285.8 mg
 - Draslík 1248 mg
 - Vláknina 10670.5 mg
 - Vitamín A 10670.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 143.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jeden pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Dva pomeranče opláchneme a rozřízneme na čtvrtky, neloupeme je.
 - 
                                2
Vnitřek kuřete osolíme a vyplníme petrželovou natí, čtvrtkami pomeranče a polovinou česneku. Povrch kuřete potřeme solí, pepřem, paprikou, cayenským pepřem
 - 
                                3
a máslem. Kuře položíme prsíčky na máslem vymazaný pekáč, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a zbytek česneku.
 - 
                                4
Pečeme 20 minut (a dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). V polovině pečení kuře otočíme na záda. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
 - 
                                5
V hrnci ohřejeme koňak, kuře jím polijeme a zapálíme.
 - 
                                6
Když plameny zhasnou, kuře rozdělíme na porce, z dutiny odstraníme petržel, pomeranče a česnek. Porce kuřecího masa, pečenou papriku a česnek udržujeme teplé.
 - 
                                7
Ze šťávy sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a přilijeme pomerančovou šťávu. Svařením šťáva zhoustne. Přidáme dílky pomeranče a vše ještě prohřejeme.
 - 
                                8
Omáčkou přelijeme kuře, posypeme je bazalkou a servírujeme.