Rýžový nákyp s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 150 g Rýže loupaná
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.75 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 233 mg
  • Vláknina 6363.4 mg
  • Vitamín A 6363.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 951.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme trošku cukru a soli a uvaříme v něm doměkka spařenou rýži. Necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím umícháme máslo do pěny, přidáme zbytek cukru, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a cca 15 minut třeme. Poté přimícháme rýži, tuhý sníh ušlehaný z bílků a loupané ořechy.

  • 3

    Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, rozložíme na něj oloupaná a udušená jablka, na ně rozetřeme zbytek těsta a ve středně rozehřáté troubě pečeme cca 45 minut.

  • 4

    Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplý.

Komentáře k receptu