Rychlý třešňový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Třešně
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 315.4 mg
  • Draslík 156.2 mg
  • Vláknina 2503.4 mg
  • Vitamín A 2503.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 839.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou, rozložíme do ní třešně, přelijeme těstem a v mírně vyhřáté trubě upečeme.

  • 3

    Hotový nákyp posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu