Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 600 g Jehněčí žebírka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Hrášek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Vodka
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 429.3 mg
  • Vláknina 8798.8 mg
  • Vitamín A 8798.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.

  • 4

    Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.

  • 5

    Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.

  • 6

    Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.

Komentáře k receptu