Indonéské kuře na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 100 g Cibulka jarní
  • 250 g Máslo arašídové
  • 35 g Arašídy
  • 30 g Kokosová moučka
  • 90 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Voda pitná
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 986 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1097.7 mg
  • Vláknina 16925.6 mg
  • Vitamín A 16925.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.

  • 2

    Na marinádu:

  • 3

    Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.

  • 4

    Na omáčku satay:

  • 5

    Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.

  • 6

    Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.

  • 7

    Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty

  • 8

    grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.

  • 9

    Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.

Komentáře k receptu