Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1952.1 mg
  • Vláknina 19850 mg
  • Vitamín A 19850 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

  • 2

    Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky pokrájené brambory a opékáme 5 minut, přidáme rozmarýn, stroužky neloupaného česneku

  • 3

    a maso.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáč a pečeme 20 minut, potom položíme navrch třešňová rajčátka a pokapeme octem.

  • 5

    Pečeme ještě 5 minut.

  • 6

    Podáváme z pekáče.

Komentáře k receptu