Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
 - 6 ks Rajčata
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 16 ks Rajčata Cherry
 - 32 ks Olivy zelené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.15 dl Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 65.3 mg
 - Draslík 604.6 mg
 - Vláknina 7188.7 mg
 - Vitamín A 7188.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.
 - 
                                3
Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.
 - 
                                4
Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.
 - 
                                5
Podáváme s rajčatovou přílohou.