Kořeněný králík pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Králík
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 206.4 mg
  • Draslík 754 mg
  • Vláknina 502.6 mg
  • Vitamín A 502.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladu marinovat.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním piva, prolisovaného česneku, chilli koření, soli, cukru, pepře, kečupu, worcesterské omáčky a octa.

  • 3

    Druhý den vložíme králíka do pekáče, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 4

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu