Divoká kachna pečená se zeleninou a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 350 g Jablka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.5 kg Kachna divoká
  • 3 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 0.5 polévková lžíce Koření Zvěřina
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1200 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 445 mg
  • Draslík 1904.3 mg
  • Vláknina 13383.3 mg
  • Vitamín A 13383.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, osolíme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vnitřek kachny vyplníme jablky a kachnu vložíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli a zeleninu. Vsypeme koření na zvěřinu, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 3

    Měkkou kachnu přeložíme na mísu a držíme na teple.

  • 4

    Do výpeku zašleháme mouku, osmažíme, poté zředíme vodou a dobře provaříme. Před koncem přimícháme džem a prohřejeme.

  • 5

    Kachnu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.

  • 6

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu