Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 500 g Mrkev kořen
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 3 ks Jablka
  • 4 ks Jalovec
  • 8 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kachna divoká
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1520 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 459 mg
  • Draslík 2406.6 mg
  • Vláknina 26730.7 mg
  • Vitamín A 26730.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablka rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, mrkev očistíme a překrojíme na půlky, česnek necháme vcelku, slaninu nakrájíme na plátky. Bobule jalovce (jalovčinky) rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.

  • 2

    Kachnu osolíme a vně i uvnitř potřeme máslem s jalovčinkami a necháme několik hodin v chladu. Pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme brambory, mrkev, česnek, čerstvý tymián a vložíme kachnu hřbetem nahoru. Podlijeme polovinou piva a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí.

  • 3

    Zhruba po půl hodině kachnu obrátíme, vlijeme zbylé pivo a dopečeme bez poklice.

  • 4

    Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu