Zajíc pečený v červeném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 700 g Zelí červené - sterilizované
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Zaječí maso
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 359.1 mg
  • Draslík 2469.8 mg
  • Vláknina 28210 mg
  • Vitamín A 28210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 2

    Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji.

  • 3

    Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme.

Komentáře k receptu