Vepřové plecko na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Švestky sušené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 1.5 kg Vepřová plec
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 152.1 mg
  • Draslík 1035.7 mg
  • Vláknina 6287.1 mg
  • Vitamín A 6287.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej.

  • 2

    Postupně přidáváme osolené maso a středně až prudce je 5 minut dohněda opékáme.

  • 3

    Zaprášíme moukou a za stálého míchání 2 minuty osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme ocet, med, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme.

  • 4

    Po hodině přimícháme nakrájené žampiony, švestky a dusíme tak dlouho, až je maso skutečně měkké. Před podáváním je ochutnáme, dokořeníme a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu