Pečená zvěřina na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Srnčí kýta
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 g Kančí kýta
  • 120 g Švestky sušené
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 13831.4 mg
  • Vitamín A 13831.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, všechno maso očistíme a nakrájíme na kostky, klobásu sloupneme a nakrájíme na kolečka, švestky vypeckujeme a pokrájíme. Syrové zelí nakrájíme na nudličky, kysané zelí scedíme a překrájíme, zelí promícháme.

  • 2

    Ve velkém kastrolu zpěníme cibuli na slanině, přidáme maso a osmažíme. Maso přeložíme na mísu a do kastrolu vložíme vrstvu zelí, poklademe částí masa, švestek, klobásy, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a překryjeme zelím.

  • 3

    Opakujeme vrstvení, až využijeme všechny suroviny. Směs zalijeme pivem a pomalu dusíme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu