Grilovaný uzený bůček s pivní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok uzený
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 9 polévková lžíce Povidla švestková
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2857 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 751.1 mg
  • Vláknina 286.4 mg
  • Vitamín A 286.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku připravíme smícháním povidel s olejem, octem, pivem, solí a pepřem. Vymícháme dohladka.

  • 2

    Uzený bůček nakrájíme na silné plátky, opepříme, posypeme paprikou a ugrilujeme.

  • 3

    Připravenou omáčku podáváme ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu