Jehněčí kebaby marocké
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 181.1 mg
- Vláknina 7060.8 mg
- Vitamín A 7060.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1069.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso pokrájíme na stejné kousky. V míse smícháme olej, chilli, citronovou šťávu a kůru, rozetřený česnek, zázvor, koriandr a kmín. Do této marinády dáme maso a promícháme. Zakryjeme mísu a necháme marinovat 2 hodiny. 
- 
                                2Na 8 dílů nařízneme citron a cibuli. 
- 
                                3Z cuket odřízneme slupky na tenké dlouhé proužky a pak je pokrájíme na silnější kolečka. 
- 
                                4Vyndáme maso z marinády a napícháme maso střídavě s citronem, cibulí a cuketou na grilovací jehly. 
- 
                                5Opékáme kebaby 10 minut, často obracíme a potíráme zbylou marinádou. 
- 
                                6Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        