Červená vinná omáčka Barolo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Cibule perlová
  • 400 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18.7 mg
  • Draslík 189.5 mg
  • Vláknina 415.8 mg
  • Vitamín A 415.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky.

  • 2

    Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele.

Komentáře k receptu