Reveňový koláč s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 184.3 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 5129.5 mg
  • Vitamín A 5129.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto. Na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout. Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme koláč a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček vytvořený z odkrojeného těsta, zapečeme.

  • 2

    Reveň oloupeme, nadrobno nakrájíme, spaříme a rozložíme na koláč. Posypeme cukrem, rozinkami, osmaženou strouhankou, okraj potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě pečeme cca 20 - 30 minut. Hotový koláč dozdobíme sladkým sněhem a ještě krátce dosušíme v troubě.

Komentáře k receptu