Koláč s tvarohovou nádivkou
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Tvaroh jemný
 - 80 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 30 g Rozinky tmavé
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 243.3 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 3015.5 mg
 - Vitamín A 3015.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme.
 - 
                                4
Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..