Piškotový koláč s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Višně
  • 10 g Cukr vanilka
  • 210 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 374.2 mg
  • Draslík 264.9 mg
  • Vláknina 4609.7 mg
  • Vitamín A 4609.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, poklademe omytými višněmi, v rozpálené troubě upečeme do zlatova.

  • 3

    Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu