Smažené bílé myšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 324.2 mg
  • Vláknina 482 mg
  • Vitamín A 482 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 324.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo dáme do mísy, přisypeme 1 lžíci moučkového cukru, špetku soli a vše utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce, mléko a mouku s práškem do pečiva.

  • 2

    V pánvi rozpálíme dostatek oleje, na který lžící pokládáme malý vykrojený kopeček těsta a smažíme dozlatova z každé strany.

  • 3

    Horké "myšky" posypeme hustě práškovým cukrem s vanilkou, které jsme smíchali se skořicovým cukrem, a podáváme.

Komentáře k receptu