Palačinky s matjesy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 50 g Cibulka jarní
  • 10 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 50 g Paprika červená
  • 200 g Matjesy - filet
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 94.7 mg
  • Vláknina 6200 mg
  • Vitamín A 6200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Matjesové filety nakrájíme na tenké nudličky, zakápneme citronovou šťávou, papriku bez jádřince pokrájíme na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše spolu promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme palačinky.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, zalijeme mlékem a vymícháme hladké těsto na palačinky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme směsí s matjesy, přeložíme napůl a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu