Bramborák z chleba se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 400 g Chléb konzumní
  • 30 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 dl Bujón hovězí
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 24406 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 603.2 mg
  • Vláknina 3545.3 mg
  • Vitamín A 3545.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý chleba rozlámeme, dáme do mísy a zalijeme hovězím bujonem z kostky. Necháme ho asi 1 hodinu dobře rozmočit.

  • 2

    Anglickou slaninu a vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí.

  • 3

    Rozmočený chleba z bujonu scedíme, dáme zpět do mísy a přidáme k němu cibuli, česnek, slaninu, sůl, majoránku, pepř, kmín, vajíčka a polohrubou mouku. Vše důkladně promícháme, případně dochutíme solí.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej. Lžící nabíráme těsto, dáme ho na rozpálený omastek, rozetřeme ho na placičku a smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.

  • 5

    Podáváme horké i studené.

Komentáře k receptu