Palačinkové závitky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Koření Mleté maso
  • 170 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Hořčice
  • 40 g Hořčice gurmánská
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 325.1 mg
  • Draslík 403.7 mg
  • Vláknina 480 mg
  • Vitamín A 480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme k mletému masu, přisypeme koření na mletá masa, hořčici a necháme odležet.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto na palačinky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm postupně smažíme z těsta tenké palačinky. Ty pomažeme ochuceným mletým masem, zavineme, nakrájíme na slabší závitky a v rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podle chuti ještě pomažeme pikantní hořčicí a teplé podáváme.

Komentáře k receptu