Pohankové knedlíčky se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 97.1 mg
- Vláknina 1893.3 mg
- Vitamín A 1893.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu a rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si slaninu rozpustíme, přidáme k ní rohlíky a společně krátce osmažíme. Směs vyklopíme do mísy, přidáme pohankovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme. 
- 
                                2Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm. 
- 
                                3Do hrnce nalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíčky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        