Telecí řízek se šunkou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 400 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Telecí kýta
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 284.7 mg
  • Draslík 475.4 mg
  • Vláknina 860 mg
  • Vitamín A 860 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.

  • 3

    V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.

  • 4

    Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu