Salát s pečenými paprikami a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 89.2 mg
  • Vláknina 5708.3 mg
  • Vitamín A 5708.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si opečeme v troubě papriky. Pečeme 10 minut a často otáčíme. Horké papriky vložíme do igelitového sáčku, který zavážeme a necháme vychladnout. Uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 2

    Nakládané pesto s olejem a citrónovou šťávou smícháme v míse. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou. Necháme vychladnout.

  • 3

    Papriky vyndáme ze sáčku a opláchneme pod studenou vodou. Opečenou slupku oloupeme, vyjmeme jádra se zrníčky a osušíme je.

  • 4

    Papriky, bazalku, koriandr a česnek si pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu