Punčové kobližky s ořechovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Kompot třešňový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 10 g Pistácie
  • 140 g Cukr vanilka
  • 350 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Marmeláda malinová
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Malinová šťáva
  • 1 polévková lžíce Punč
  • 1 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 280.7 mg
  • Draslík 161.5 mg
  • Vláknina 5508 mg
  • Vitamín A 5508 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.

  • 3

    Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.

  • 4

    Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.

  • 5

    Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.

Komentáře k receptu