Bramborová polévka s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1976 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 12.1 mg
 - Draslík 1008 mg
 - Vláknina 8505 mg
 - Vitamín A 8505 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.