Bramborák s uzeným masem a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 13.33 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 889.5 mg
  • Vláknina 10444.6 mg
  • Vitamín A 10444.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené uzené maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu.

  • 2

    V míse promícháme brambory s masem, vejci, česnekem, pivem, kořením, solí a moukou a vymícháme hladké těsto.

  • 3

    Na pánev do rozpáleného oleje klademe lžící nebo sběračkou placky a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu