Polévka z chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chřest bílý
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 1057.8 mg
  • Vitamín A 1057.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.

  • 2

    Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.

  • 3

    Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.

  • 4

    Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 5

    Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu