Kuře nadívané jarní zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 155 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 377.7 mg
 - Draslík 1070.5 mg
 - Vláknina 9443.8 mg
 - Vitamín A 9443.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme na pánev se lžící rozehřátého másla, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Přidáme vejce a vše rychle zamícháme s trochou hladké mouky.
 - 
                                2
Připravenou nádivkou naplníme očištěné a omyté kuře, zašijeme nebo sepneme jehlami. Kuře na povrchu osolíme a pečeme na pekáči na zbylém másle ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Upečené kuře naporcujeme a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.