Koláč z čerstvých pomerančů a datlí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 12839 kcal
 - Sacharidy 3437 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 3437 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 32321.4 mg
 - Vláknina 631064 mg
 - Vitamín A 631064 mg
 - Vitamín B6 11.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 241.7 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranč oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Datle vypeckujeme a nasekáme.
 - 
                                2
Kulatou formu vyložíme fólií. Hustě naskládáme pomeranče, přidáme vrstvu datlí a poté další vrstvu pomerančů. Přiklopíme talířem, převrátíme a koláč vyklopíme.
 - 
                                3
Připravíme zálivku. Smícháme citronovou šťávu, skořici, med podle chuti, římský kmín a můžeme přidat zbytek datlí.
 - 
                                4
Koláč zálivkou přelijeme a posypeme půlenými mandlemi.