Pivní medové lívance se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 575.5 mg
  • Vitamín A 575.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucího piva vlijeme mléko, zašleháme mouku s kypřicím práškem, cukr, med, strouhanou citronovou kůru a sůl. Pečlivě šleháme, až vznikne hladká řidší hmota.

  • 2

    Sběračkou lijeme těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme dozlatova. Usmažené lívance obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře k receptu