Punčové řezy na plech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 0.6 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Strouhanka
  • 90 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Griliáš
  • 20 g Kakao
  • 0.5 kávová lžička Punč
  • 0.25 ks Citrony
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 332.6 mg
  • Draslík 140.3 mg
  • Vláknina 2708.3 mg
  • Vitamín A 2708.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozmícháme, postupně přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 30 minut (do zhoustnutí). Poté vmícháme po lžících tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a strouhané mandle.

  • 2

    Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu potřeme nádivkou, zakryjeme druhou polovinou a přelijeme punčovou polevou. Nakrájíme na čtverečky, když poleva ztuhne, složíme do papírových košíčků.

  • 3

    Na nádivku dobře umícháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme punč a jemně utlučený griliáš.

  • 4

    Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, třeme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu