Plněné tvarohové nudle - kraple
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 5 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Tvaroh tučný
- 100 g Strouhanka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Cukr skořicový
- 2 špetka Sůl
- 3.05 l Voda pitná
- 30 dkg Mouka pšeničná hrubá
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 38 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 365.9 mg
- Draslík 147.2 mg
- Vláknina 6010 mg
- Vitamín A 6010 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 217.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme těsto na nudle. Na vál dáme 30 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme postupně až 0.5 dl vody, 2 špetky soli a zamícháme vidličkou. Těsto dobře pomocí rukou uhněteme na tuhé hladké těsto, které necháme zakryté chvilku odpočinout.
-
2
Mezitím si dobře vymícháme nádivku: tvaroh v misce smícháme se 2 žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, hrozinkami a nastrouhanými neoloupanými mandlemi.
-
3
Těsto rozválíme na co nejslabší placku. Na ni rozetřeme nádivku a těsto stočíme jako závin. Pak nakrájíme čtverce a kraje k sobě přitiskneme.
-
4
Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 13-15 minut.
-
5
Kraple podáváme horké, posypané opraženou strouhankou, skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.