Lasagne s uzenou treskou
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 125 g Sýr Čedar
 - 125 g Lasagne
 - 350 g Treska uzená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 3 dl Mléko nízkotučné
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1092 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 83.1 mg
 - Draslík 793.7 mg
 - Vláknina 4531.5 mg
 - Vitamín A 4531.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.
 - 
                                3
Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.
 - 
                                4
Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.
 - 
                                5
Podáváme horké.