Jihočeský borůvkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Borůvky
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 2.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Olej stolní
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 209.1 mg
  • Vláknina 4700.2 mg
  • Vitamín A 4700.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla.

  • 4

    Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou.

  • 5

    Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu