Perník ke kávě
Suroviny
- 250 g Džem višňový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Ořechy vlašské
 - 20 g Skořice mletá
 - 6 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Cukr moučkový
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 159.8 mg
 - Vláknina 4057.3 mg
 - Vitamín A 4057.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
 - 
                                2
Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
 - 
                                3
Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.